Informatie

informatie

Onze e-commerce oplossing Oscar

Veel webshops draaien nog op Magento 1.9 of wellicht zelfs een lagere versie, waarvan de ondersteuning eind juni 2020 is gestopt. Daarmee staat de webshopeigenaar voor de keuze van de overgang naar Magento 2.3 of naar een ander webshop-systeem, zoals bijvoorbeeld het kwalitatief hoogwaardige Oscar.

Beide vervangingsopties zijn een even grote ingreep. Magento 2.0 (met de daarop volgende versies) is een compleet nieuw platform, wat maakt dat migratie van Magento 1 naar Magento 2 veel meer met zich meebrengt dan een eenvoudige update zou doen. De overgang tussen de twee Magento versies is qua werkzaamheden vergelijkbaar met de overgang naar een compleet nieuw e-commercesysteem, zoals Oscar.

Qua kosten en techniek is een overgang naar Oscar veruit de meest aantrekkelijke optie: met een webshop met Oscar bij ons is uw webshop veilig, snel en makkelijk schaalbaar, bij lage kosten.

Nadelen van Magento

Magento kent de navolgende nadelen:

 • Veel webshopeigenaren gebruiken een verouderde versie van Magento (1.x), terwijl de laatste versie inmiddels 2.3 is
 • Een update is dus echt nodig, ook omdat Magento eind juni 2020 de ondersteuning heeft gestopt
 • Deze update naar een hogere versie van Magento is zo mogelijk nog meer ingrijpend dan de implementatie van een geheel nieuw state-of-the-art-webshoppakket, zoals Oscar
 • Magento kenmerkt zich door traagheid en traagheid is de belangrijkste reden voor bezoekers van een website is om deze te verlaten
 • Magento is zo traag omdat het veel functionaliteiten in zich heeft die door de meeste webshops nooit gebruikt worden
 • Magento is moeilijk op maat te maken
 • Magento heeft door de grootte veel (en dus kostbare) hostingcapaciteit nodig
 • Magento is vanuit haar achtergrond (php) eveneens erg gevoelig voor geautomatiseerde hackaanvallen, wat webshopeigenaren en hun klanten natuurlijk willen vermijden
 • Magento blijft voortdurend updates nodig hebben, om allerlei gaten te dichten en bugs op te lossen
 • Magento zelf levert geen support, hulp kan men zoeken bij een community of bij gespecialiseerde bedrijven.

Voordelen van Oscar

Oscar heeft als state-of-the-art software grote voordelen:

 • Open source (waarbij de webshopeigenaar altijd eigenaar is en blijft van de code)
 • Oscar is supersnel, omdat alleen dat wat nodig is wordt gebouwd en gebruikt
 • Vanwege het DRY-principe in de code (don’t repeat yourself) van Oscar wordt de snelheid nog verder versterkt
 • Oscar heeft door de compacte code bescheiden hostingcapaciteit nodig, wat het beheer en gebruik fors goedkoper maakt
 • Oscar is een veilig niet-php platform, nagenoeg niet gevoelig voor geautomatiseerde hackaanvallen en gijzelingen
 • De schaalbaarheid is groot; gemakkelijk kunnen alle gewenste uitbreidingen gemaakt worden
 • Oscar van Highbiza is inclusief alles wat een webshop in de basis nodig heeft, meerkosten voor extra functionaliteiten zijn vooraf helder

Belangrijke grote partijen werken met Django Oscar: Google, Instagram, Netflix, Efteling, Nu.nl enz.

Hoe werkt het?

Bouw demo en totstandkoming offerte

Omdat Highbiza volledig overtuigd is van onze voordelen, wordt voor iedere potentiële klant vrijblijvend een demo-webshop gemaakt waarbij we een gedeelte van de oude Magento-webshop voor u in een Oscar-webshop weergeven.

Het bouwen van zo'n demo doen we voor eigen rekening en risico, omdat we zeker weten dat we u een heel goed aanbod kunnen doen. Een groot deel van onze prospects zet deze stap, naar volle tevredenheid.

demo aanvragen

Nadat we binnen een paar werkdagen uw demo-webshop hebben gemaakt bellen we u graag voor een gesprek over alle aspecten van deze demo, en de manier waarop we uw webshop kunnen verbeteren.

Met de featureslijst bij de hand heeft u steeds inzicht in de kosten en de daarmee samenhangende mogelijkheden en onmogelijkheden. Tijdens ons gesprek stellen we in overleg de verschillende features van uw website samen.

gesprek aanvragen

U kunt (ook na het gesprek) op onze features pagina kijken of er onderdelen zijn die u toch nog wilt toevoegen. Door deze transparante werkwijze weet u vanaf het eerste contact waar u aan toe bent qua kosten.

Er zijn slecht een klein aantal features waarvan de meerprijs van een aantal individuele kenmerken afhangt. Ook hier zijn we graag duidelijk over in het contact.

features bekijken

Op basis van de features die we in samenspraak hebben samengesteld maken we de offerte voor uw nieuwe webshop(s). De inhoud hiervan zal weinig verrassingen opleveren. We werken met abonnementen vanaf € 89 per maand met een looptijd van drie jaar. Afhankelijk van de aanvullende featurekeuzes kan daar eenmalig of maandelijks nog een bedrag bijkomen.

U tekent de opdachtbevestiging en geeft ons toestemming voor een aantal zaken, waarna we de bouw van uw webshop in de planning zullen opnemen.

Bouw webshop en abonnementslooptijd

Wanneer u de opdracht heeft bevestigd plannen wij de bouw van uw webshop in. Onze developers gaan dan aan de slag met het overnemen van content, producten e.d. van uw huidige webshop. Wanneer u een geheel nieuwe webshop wilt laten maken dan kunt u de content en producten zelf invoeren, natuurlijk kunnen wij dat ook voor u doen, tegen een meerprijs.

Naast het overnemen van de producten en categoriën e.d. maken we ook alle andere functionaliteiten voor uw webshop.

Tijdens de bouw houden we regelmatig contact om zeker te weten dat wat wij doen overeenkomt met wat u wilt.

Het mooiste moment bij de bouw van een website is natuurlijk de oplevering en de livegang.

Ook daar hoort een officieel moment bij: het tekenen van de opleveringsverklaring.

Natuurlijk houdt hierna onze bemoeinis niet op.

Tijdens de abonnementsduur verzorgen wij voor u de hosting en security patches van uw webshop. U kunt kiezen uit veschillende supportpakketten, afhankelijk van uw keuze, biedt ons support team u volgens afspraak hulp.

Wij vinden dat een website-eigenaar vrij moet kunnen zijn in de keuze met welke ontwikkelpartij hij of zij zaken wil doen. Daar hoort vrije oftware bij.

Afhankelijk van de keuze die u maakt, krijgt u direct na de abonnementsduur de websitebroncode zonder belemmering in uw bezit. U bent en blijft dus baas over uw eigen bedrijf en kunt ervoor kiezen na de periode van twee jaar het abonnement voor uw webshop door te laten lopen (met een maand opzegtermijn).

Ook kunt u in eigen beheer hosting of doorontwikkeling in (laten) vullen door een derde partij. U krijgt dan onder een open source licentie onbelemmerde toegang tot uw site.

Webshop ombouwen? Wij staan voor u klaar

Demosite Klanten