Magento 1.9

Wat zijn de problemen met Magento 1.9 en wat zijn uw opties?

Tegenwoordig wordt Magento 1.9 gezien als een verouderd systeem. Dit is ook de reden dat Magento besloten heeft om de support voor versie 1.9 af te bouwen. Maar waarom is Magento 1.9 verouderd? Dat heeft te maken met meerdere factoren.

Magento 1.9 is traag

De basiscode die voor Magento 1.9 gebruikt wordt is behoorlijk zwaar. Tegenwoordig is code vaak compacter en daardoor heeft het minder invloed op de laadtijden. Veel webshopeigenaren hebben gemerkt dat Magento traag is, dat komt onder andere door de code die niet langer up-to-date is. Maar een trage webshop heeft vergaande gevolgen. Zo blijkt uit onderzoek dat maar liefst 53% van de internetgebruikers een pagina verlaat als het laden langer dan drie seconden duurt. Dit vertaald zich naar de rankings in Google. Die ziet dat men de website snel weer verlaat en denkt dat deze niet aan de verwachtingen voldoet. Daardoor zal Google de website niet snel aanbevelen. Oftewel: de website komt lager in de zoekresultaten te staan, met minder bezoekers en minder omzet tot gevolg!

Magento 1.9 is onveilig

Een ander probleem met de code is dat Magento is gemaakt op basis van php. Php is een programmeertaal die voor het internet gebruikt kan worden. Het nadeel ervan is echter dat deze taal gevoelig is voor (geautomatiseerde) hacks en gijzelingen (ransomware). Wanneer er fouten in de code worden gevonden, zijn deze daarnaast niet altijd gemakkelijk op te lossen omdat de kans bestaat dat de code dan niet meer werkt in browsers als Internet Explorer. Dat betekent dat alle (klant)gegevens die in Magento 1.9 zijn opgeslagen, niet volledig veilig zijn!

Magento 1.9 is onhandig

Het cms (content management system), ook wel de backend of adminomgeving genoemd, is gemaakt voor gebruikers met een technische achtergrond. Maar tegenwoordig is het helemaal niet meer nodig om een technische achtergrond te hebben voor u een webshop start. Dat zorgt ervoor dat het cms van Magento 1.9 lastig te navigeren is voor de gemiddelde gebruiker. Hulpmiddelen en opties zijn lastig te vinden in de zeer uitgebreide dropdown-menu's. De tekst is relatief klein en staat dicht op elkaar, wat niet prettig oogt. Ook wordt vrijwel nergens gebruik gemaakt van visuele hulpmiddelen, zoals iconen, die het vinden van onderdelen gemakkelijker en sneller maken.

Magento 1.9 is niet responsive

Magento 1.9 werd ontwikkeld in een tijd waarin internetten op kleinere schermen, zoals die van mobiele telefoons of tablets, nog niet zo gebruikelijk was. Daardoor is het systeem hier niet op ingesteld. Dat geldt zowel voor het cms als voor de webshop zelf. Het cms is zeer breed opgezet en past niet op het scherm van een smartphone. U kunt uitzoomen tot het wel past, maar dan is de tekst zo klein dat deze onmogelijk te lezen valt. Ook de webshop zelf, dus het gedeelte dat uw klanten zien, werkt standaard niet goed op kleinere schermen. Alleen door gebruik te maken van extra software of code van derde partijen kunnen webshops in Magento 1.9 responsive worden gemaakt.

magento-19

Biedt Magento 2.0 de oplossing?

Magento ziet zelf ook in dat het systeem verouderd is. De competitie doet het in veel opzichten beter. Daarom heeft het bedrijf een nieuw platform ontwikkeld: Magento 2.0. Dit is een stap in de goede richting vanaf Magento 1.9. Zo biedt het een cms dat veel gebruiksvriendelijker is en er wordt beloofd dat de webshops beter zullen draaien op mobiele apparaten. Toch is niet overal aan gedacht. Zo draait Magento 2.0 nog steeds op de programmertaal php. Ook in Magento 2.0 is uw webshop gevoelig voor hacks en gijzelingen. Voor een echt veilige webshop, waarin uw database (met o.a. klantgegevens) niet toegankelijk is voor derden, zult u een ander systeem moeten gebruiken. Laat bijvoorbeeld een webshop maken bij Highbiza. Wij werken het liefst met het web framework Django Python. Dit web framework beschikt overde hoogste standaard qua webtechnologie die vandaag de dag beschikbaar is. De veiligheid wordt bewezen door grote partijen die ermee werken, zoals Google, Netflix en NASA.
Veel functionaliteiten in Magento 1.9 zijn mogelijk gemaakt door extensies van derden. Deze partijen hebben hun extensies vaak echter nog niet ge-update en het is niet bekend wanneer zij dat gaan doen. Als u nu naar Magento 2.0 overstapt, betekent dat dat sommige van de functionaliteiten waar u aan gewend bent misschien niet meer werken. Daarentegen werkt Oscar - het systeem waar we bij Highbiza de voorkeur aan geven - niet met extensies van derde partijen. Een webshop van Highbiza is inclusief alle functionaliteiten die u nodig heeft. Wilt u onverhoopt iets extra's dat niet in het standaardpakket van Oscar zit? Dan kunnen onze developers dit voor u bouwen. Zo bent u nooit afhankelijk van derde partijen voor het goed functioneren van uw webshop!

Hoeveel kost upgraden naar Magento 2.0?

Helaas, upgraden naar Magento 2.0 is niet zo gemakkelijk als het klinkt. Magento 2.0 is echt een nieuw platform, dus de webshop zal vanaf de grond opnieuw gebouwd moeten worden. Het gaat dus niet zozeer om upgraden als wel om ombouwen. Dat brengt hoge kosten met zich mee! Het ombouwen naar een ander systeem is ongeveer net zoveel werk. Bij Highbiza begrijpen we echter dat u niet zomaar duizenden euro's heeft liggen om dit te laten doen. Daarom hebben we speciale pakketten samengesteld. We bouwen uw webshop al om vanaf 0 euro! Daarbij betaalt u slechts een klein bedrag per maand. Dit bedrag verandert niet tijdens de contractduur, dus u komt nooit voor onverwachte verrassingen te staan.
Als u uw shop bij Highbiza laat ombouwen, weet u zeker dat u een echt snelle en veilige webshop heeft. We zijn zelfs zo overtuigd van de kwaliteit die wij u bieden dat wij bereid zijn om zonder kosten en verplichtingen een live werkende demo te maken. We leveren u een demo-url aan waarin we een werkende shop opleveren, inclusief beheersysteem. Aan de hand van de demo-url kunt u zelf op alle devices zien dat u een supersnelle webshop krijgt die volledig responsive is. Vraag nu uw gratis demo aan!

Demo aanvragen

Stap 1: Uw gegevens

Demo aanvragen

Stap 2: Betalen en verzenden

Demo aanvragen

Stap 3: Overig en wensen

Vorige