Magento 2.0

Wat belooft dit nieuwe systeem en wat zijn de tekortkomingen?

Vanaf medio november 2018 begint Magento met het afbouwen van updates voor Magento 1.x. Magento wil het liefst dat gebruikers van Magento 1 overstappen naar Magento 2.0, het nieuwe platform. Daarom worden er allerlei prachtige beloftes gedaan over Magento 2. Maar hoeveel verbetering zult u nu echt zien en ervaren in Magento 2.0? En wat voor opties heeft u nog meer?

Belofte 1: Magento 2.0 is maar liefst 20% sneller dan Magento 1!

Twintig procent, dat klinkt als heel wat. Daarentegen zijn er zoveel klachten over de lage snelheid van Magento 1, dat een verbetering van snelheid niet meer dan logisch is. Maar is twintig procent sneller echt goed genoeg, als de basis een zeer traag systeem is? Een snellere shop vertaald zich in minder afhakende klanten én een betere ranking in Google. Niet iets om lichtvaardig mee om te gaan. Andere systemen beloven al jaren snelheid én leveren dit! Bijvoorbeeld het open-source systeem Oscar. De compacte code van dit systeem en de afwezigheid van onnodige modules die u niet gebruikt, garanderen een snelle webshop.

Belofte 2: een gebruiksvriendelijker afrekensysteem

Met minder stappen die de klant moet doorlopen en daarnaast de mogelijkheid om een account aan te maken. Veel Magentoshops hadden dit al, maar dan alleen met behulp van plug-ins of code van derden - niet bepaald ideaal. Vanaf nu is dit standaardfunctionaliteit in Magento 2.0. Dat dit nieuw is voor Magento, betekent echter niet dat dit nieuw is in de wereld van webshops. Meerdere andere systemen hebben deze functionaliteit namelijk al! Als u bij Highbiza een webshop laat maken of ombouwen, krijgt u deze standaard met one-step-checkout. De naam zegt het al: een afrekensysteem met slechts één stap. In diezelfde stap kan de klant kiezen om wel of niet een account aan te maken met behulp van de ingevulde gegevens. Makkelijker en sneller kan niet!

Belofte 3: betere admin interface

De interface van Magento 2.0 zou gebruiksvriendelijker zijn dan die van Magento 1.x en daarnaast makkelijker om te leren. Nu is dat ook niet zo moeilijk - als u bekend bent met Magento 1 weet u dat het cms (content management system) te wensen overlaat. Oscar biedt echter ook een zeer gebruiksvriendelijk systeem. Met een modern en strak design en logische plaatsing van de verschillende onderdelen kunt u altijd vinden wat u zoekt. En omdat we bij Highbiza Oscar hebben geïntegreerd in Wagtail, een van de meest gebruiksvriendelijke systemen van tegenwoordig, maken we het u nóg gemakkelijker.

Belofte 4: betere responsiveness

Responsiveness betekent dat de website zich aanpast aan het formaat van het scherm. Als een webshop automatisch een andere indeling krijgt op kleine schermen, zoals van een smartphone, zodat deze daar beter op te zien is, spreken we van een goede responsiveness. Iedereen heeft weleens een website gezien die er op een smartphone net zo uitziet als op een computerscherm. Kleine letters, naar links en rechts moeten scrollen om alles te kunnen lezen... geen prettige gebruikerservaring. Gelukkig belooft Magento 2.0 dat responsiveness prioriteit is in de ontwikkeling van het systeem! Maar... dit is niet nieuw. Dit is alleen nieuw voor Magento. Waar andere systemen al jaren goede responsiveness bieden, staat Magento hier in de kinderschoenen. Het zal dus even duren voor alle bugs en errors eruit zijn gehaald. Wordt uw webshop proefkonijn, terwijl u door fouten misschien klanten verliest? Of stapt u over naar Oscar, waarmee webshops er al jaren goed uitzien op alle apparaten?

magento-20.jpg

Wat is er nog niet verbeterd in Magento 2.0?

Magento 2.0 is een stap in de goede richting vanaf Magento 1. Maar niet aan alles is gedacht. Zo draait Magento 2.0 nog steeds op de programmertaal php. Dit is een programmeertaal die erg gevoelig is voor (geautomatiseerde) hacks en gijzelingen, ook wel ransomware genoemd. Dat komt doordat er een aantal zaken in de taal zitten die zeer foutgevoelig zijn. En als men een concrete fout opspoort, duurt het soms jaren voor deze opgelost wordt. Veranderingen in de taal kunnen er namelijk voor zorgen dat deze niet meer goed werkt op oudere apparaten of in verouderde browsers. Voor een echt veilige webshop, waarin uw database (met o.a. klantgegevens) niet toegankelijk is voor derden, laat u een webshop maken bij Highbiza. Wij werken het liefst met het web framework Django Python. Dit web framework beschikt overde hoogste standaard qua webtechnologie die vandaag de dag beschikbaar is. De veiligheid wordt bewezen door grote partijen die ermee werken, zoals Google, Netflix en NASA.
Veel functionaliteiten in Magento 1 zijn mogelijk gemaakt door extensies van derden. Veel van deze partijen hebben hun extensies echter nog niet ge-update en het is niet bekend wanneer zij dat gaan doen. Als u nu naar Magento 2.0 overstapt, betekent dat dat sommige van de functionaliteiten waar u aan gewend bent misschien niet meer werken. Daarentegen werkt Oscar niet met extensies van derde partijen. Een webshop van Highbiza is inclusief alle functionaliteiten die u nodig heeft. Wilt u onverhoopt iets extra's dat niet in het standaardpakket van Oscar zit? Dan kunnen onze developers dit voor u bouwen. Zo bent u nooit afhankelijk van derde partijen voor het goed functioneren van uw webshop!

Dat klinkt allemaal mooi, maar is upgraden naar Magento 2.0 niet veel minder werk dan ombouwen naar Oscar?

Helaas, upgraden naar Magento 2.0 is niet zo gemakkelijk als het klinkt. Magento 2.0 is echt een nieuw platform, dus de webshop zal vanaf de grond opnieuw gebouwd moeten worden. Het gaat dus niet zozeer om upgraden als wel om ombouwen. Daarmee is het ombouwen naar Oscar net zoveel werk als het ombouwen naar Magento 2.0! Maar als u uw shop bij Highbiza laat ombouwen, weet u zeker dat u een echt snelle en veilige webshop heeft. We zijn zelfs zo overtuigd van de kwaliteit die wij u bieden dat wij bereid zijn om zonder kosten en verplichtingen een live werkende demo te maken. We leveren u een demo-url aan waarin we een werkende shop opleveren, inclusief beheersysteem. Aan de hand van de demo-url kunt u zelf op alle devices zien dat u een supersnelle webshop krijgt die volledig responsive is. Vraag nu uw gratis demo aan! Meer weten tussen de verschillen? Lees hier meer >

Demo aanvragen

Stap 1: Uw gegevens

Demo aanvragen

Stap 2: Betalen en verzenden

Demo aanvragen

Stap 3: Overig en wensen

Vorige