Magento migreren

Wij bieden de veiligste, snelste én goedkoopste oplossing!

Wilt u uw webshop in Magento migreren naar een nieuwer platform? Dat begrijpen we bij Highbiza heel goed. Maar zodra u de beslissing over het webshop migreren heeft genomen, komen er waarschijnlijk een aantal vragen bij u naar boven. Daarom geven we op deze pagina antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe moet ik een webshop van Magento migreren naar een ander platform?
  • Waarom wil ik een webshop van Magento migreren naar een ander platform?
  • Naar welk platform wil ik de Magento-webshop migreren? Magento 2.0 of een ander platform?

Hoe moet u een webshop van Magento migreren?

Misschien heeft u gezocht op 'Magento migreren'. Stappenplan is een term die u dan zeker heeft gezien. Helaas is het migreren van een Magentoshop niet zo simpel als het opvolgen van een eenvoudig stappenplan. Want hoe u het ook wendt of keert, het migreren van een webshop in Magento betekent dat de webshop opnieuw gebouwd moet worden. Dat is vaak een dure aangelegenheid waardoor u al gauw meerdere duizenden euro's kwijt bent. Bij Highbiza begrijpen we dat u zo'n bedrag niet zomaar heeft liggen. Daarom hebben wij een speciale techniek ontwikkeld waarmee we het bouwproces van een webwinkel vergaand geautomatiseerd hebben. Dit zorgt ervoor dat we minimaal 50% goedkoper kunnen zijn dan onze concurrenten. Zowel op de korte termijn (het ombouwproces) als op de lange termijn. Want ook de beheer- en hostingkosten van onze pakketten zijn zeer laag. Dat komt door het systeem waar we mee werken: de open-source e-commerce software Oscar. Klik hier om meer te weten te komen over onze technologie, waaronder Oscar.

magento-migreren

Waarom moet u een webshop die nu draait op Magento migreren?

Als uw webshop in Magento draait, is de kans groot dat het om Magento 1.9 of een nog eerdere versie gaat. Dit zijn verouderde versies van Magento waarvoor de support in de nabije toekomst zal stoppen. Dit betekent het einde van updates - updates die ervoor zorgen dat beveiligingslekken gedicht worden, dat het systeem werkt met de nieuwste internetbrowsers en meer. Het betekent ook dat alle webshopeigenaren die Magento gebruiken hun shop moeten migreren naar een nieuwer systeem.
Er zijn echter meer redenen om van Magento af te stappen. Zo staat het systeem bekend als (zeer) traag. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 53% van de internetgebruikers een pagina verlaat als het laden langer dan drie seconden duurt. Een trage website zorgt dus voor minder verkeer naar uw webshop en daarmee direct voor minder omzet. Ook is Magento niet het veiligste systeem. Dat komt door de gebruikte programmeertaal: php. Het nadeel daarvan is dat deze taal zeer gevoelig is voor (geautomatiseerde) hacks en gijzelingen, ook wel ransomware genoemd. Fouten worden vaak niet gevonden of zeer traag opgelost. Dit betekent dat niet alleen uw eigen gegevens, maar ook die van uw klanten niet honderd procent veilig staan! Tenslotte past Magento zich niet altijd goed aan aan kleinere schermen. Als u Magento-webshops op mobiele telefoons bekijkt, werken ze vaak niet goed. Hooguit door het gebruik van plugins of modules van derde partijen, kan de shop zich aanpassen. Niet optimaal in een tijd waar ruim de helft van alle online aankopen op mobiele telefoons of tablets gedaan wordt!

Waar naartoe moet u uw webshop migreren?

Misschien denkt u nu als eerste aan Magento 2.0: de nieuwe versie van Magento, die ten opzichte van Magento 1.9 allerlei verbeteringen belooft. Toch is dit niet vanzelfsprekend de beste keuze. Want hoewel Magento 2.0 inderdaad een aantal problemen met de oude versie van Magento oplost, zijn ook webshops die naar Magento 2.0 migreren gevoelig voor geautomatiseerde hacks, trage laadtijden en andere zaken. Zo is de gebruikte programmeertaal nog steeds php. Uw (klant)gegevens staan ook op een webshop in Magento 2.0 niet veilig! Ook heeft u met Magento 2.0 nog steeds een volledig pakket. Inclusief allerlei functies die u zelden of nooit zult gebruiken. Deze nemen echter wel plaats in in de code en hebben daarmee invloed op de laadtijden van uw webshop.
Om deze en meer redenen hebben we bij Highbiza besloten om niet langer te werken met Magento. Oscar is een open-source e-commerce systeem dat onze voorkeur geniet. Daarnaast werken we met het web framework Django Python. Dit beschikt over de hoogste standaard qua webtechnologie die vandaag de dag beschikbaar is en de veiligheid wordt bewezen door de grote partijen die ermee werken: onder andere Google, Netflix en NASA! Ook werkt Oscar niet met extensies, plugins, modules en widgets van derde partijen. Alles dat u nu in uw webshop heeft, kan in Oscar geplaatst worden. Is er een onderdeel dat u niet wilt gebruiken? Dan laten we dat weg. Zo heeft u geen last van overbodige code die laadtijden negatief beïnvloeden.
Bij Highbiza zijn we zo overtuigd van de kwaliteit van Oscar, dat we gratis en vrijblijvend een demo voor u bouwen. Daarbij krijgt u een demo-url waarmee u op alle apparaten kunt zien dat u een supersnelle webshop krijgt die zich perfect aanpast aan het formaat van uw scherm. Vraag nu uw gratis demo aan!

Demo aanvragen

Stap 1: Uw gegevens

Demo aanvragen

Stap 2: Betalen en verzenden

Demo aanvragen

Stap 3: Overig en wensen

Vorige