Magento traag?

Wij bieden de veiligste, snelste én goedkoopste oplossing!

Is uw Magento-webshop traag? U bent niet de enige, dit is een veel voorkomend probleem. De gevolgen van een trage webshop zijn niet best: wanneer het langer dan drie seconden duurt om een pagina te laden, haakt maar liefst 53% van de gebruikers af, blijkt uit onderzoek. Ook Google rekent websites af op een lage snelheid en zal ze minder hoog in de zoekresultaten tonen. Een trage webshop vertaalt zich dus naar minder verkeer op uw webshop en daarmee direct naar minder omzet!

Wat maakt een systeem als Magento traag?

Bij het creëren van Magento lag de focus op flexibiliteit. De ontwikkelaars maakten het mogelijk om allerlei plugins, modules en widgets van externe partijen aan Magento toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat Magento aan allerlei unieke en ongewone eisen van de meest obscure webshops kan voldoen. Voor de meeste webshops is dit echter helemaal niet nodig - maar ze betalen wel de prijs. Magento maakt gebruik van een architectonisch model dat de data tot in extremen fragmenteerd. Wanneer data opgevraagd wordt, moet het uit allerlei niveaus gehaald worden. Dit kost tijd bij het laden van pagina's. Magento lijkt daar een oplossing voor te geven: caching, oftewel het opslaan van eerder opgevraagde data zodat het de volgende keer sneller geladen wordt. Wat men er niet bij vertelt is dat dit alleen werkt voor pagina's die voor iedere gebruiker hetzelfde zijn. Zodra een klant een item in z'n winkelwagen stopt, wordt de pagina anders, speciaal voor die gebruiker. Caching werkt dan niet meer en het gevolg is een zeer trage webshop.
Er is nog een reden voor de traagheid van Magento: de zeer uitgebreide code. De meeste e-commerce software heeft minder dan 500.000 regels code. Magento heeft meer dan het dubbele! Er kunnen honderden of zelfs duizenden handelingen voor nodig zijn voor de details van een enkel product geladen worden. Zelfs op heel snelle computers kost dit enige tijd - laat staan op een iets oudere pc, een smartphone of tablet. En dat terwijl ruim de helft van de online aankopen tegenwoordig op smartphones gedaan wordt... u kunt zich voorstellen dat u hierdoor tal van aankopen misloopt.

De oplossing

Er zijn plugins, onder andere van derde partijen, die u kunt installeren in uw Magentosysteem en die helpen met het ophalen van data. Ook zijn er enkele extensies die u kunt installeren om Magento sneller te maken. Dit zijn extensies voor de programmeertaal php, waarin Magento is ontwikkeld. Vervolgens zijn er allerlei instellingen die u aan kunt passen. Tenslotte kunt u alle (product)foto's op uw website verkleinen en opnieuw uploaden.
Als u dit allemaal gedaan heeft, is uw Magento-webshop misschien tien procent sneller.

Maar Magento 2.0 is toch sneller?

Magento 2.0, de nieuwste versie van Magento, is inderdaad sneller dan eerder versies. Magento belooft zelf dat de shop zo'n twintig procent sneller is dan het oude systeem. Twintig procent sneller dan een heel traag systeem is echter niet genoeg. Het betekent dat een pagina die eerder 4 seconden nodig had om te laden, nu 3,2 seconden nodig heeft. Bij Highbiza vinden we dat niet acceptabel. Daarom zeggen wij: werk niet langer met Magento. Durf naar een ander systeem over te gaan. Een systeem dat niet alleen sneller, maar ook veiliger, beter schaalbaar én goedkoper is!

magento-traag

De échte oplossing

Nu Magento 2.0 is uitgebracht zal de support voor eerdere versies langzaam worden afgebouwd. Dit betekent dat alle webshops die op oudere versies van Magento draaien, over zullen moeten gaan naar de nieuwe versie of naar een ander systeem. In beide gevallen moet de webshop helemaal opnieuw gebouwd worden. Daarom is dit het perfecte moment om de stap naar een ander systeem te maken! Onze voorkeur gaat daarbij uit naar Oscar. Dat is maar liefst vijf keer sneller dan Magento! Hoe dat kan? Door geen extra ballast in te bouwen (er wordt alleen gebouwd wat nodig is) en door de code schoon en compact te houden door te werken met het 'don't-repeat-yourself'-principe. Dit zorgt voor een zeer snelle webshop. Ook op mobiele platforms.

Oscar biedt meer dan snelheid alleen

Naast de zeer lage laadtijden van Oscar, heeft het platform meer voordelen. Zo is het stukken veiliger dan platformen als Magento of Wordpress. Deze platformen zijn gebouwd met de programmeertaal php, die van nature erg gevoelig is voor (geautomatiseerde) hacks en gijzelingen, ook wel ransomware genoemd. Fouten worden soms gevonden, maar zeer traag opgelost. Met een Oscar-ondergrond loopt u nagenoeg geen risico op hacks. Uw eigen én uw klantgegevens staan dus veilig!
Ook is Oscar een zeer schaalbaar platform. Waar Magento de flexibiliteit biedt om alle kanten op te kunnen met een shop, zorgen wij er met Oscar voor dat u precies datgene krijgt wat uw webshop nodig heeft. Niet meer en niet minder. Wilt u later uitbreiden? Geen probleem! Dan bouwen we er op dat moment een stukje bij. Zo krijgt u nooit te maken met tientallen modules waar u in de praktijk nauwelijks of nooit gebruik van kunt maken, maar heeft u in plaats daarvan een eenvoudig en snel systeem dat doet wat het moet doen.
Dit alles krijgt u tenslotte voor een zeer lage prijs. Want bij Highbiza begrijpen we dat u niet zomaar duizenden euro's klaar heeft liggen voor het ombouwen van uw webshop. Daarom hebben we het proces van webshopbouw verregaand geautomatiseerd. Zo kunnen ervaren Nederlandse programmeurs snel en goed uw webshop ombouwen. Ook de kosten op lange termijn, zoals de beheer- en hostingkosten, liggen aanzienlijk lager. Dat komt doordat Oscar zeer compact is en de server niet overlaadt met allerlei nutteloze extra's.
We zijn zo overtuigd van de kwaliteit en snelheid van Oscar dat we u vrijblijvend een gratis demo aanbieden. Daarbij krijgt u een demo-url met een werkende webshop, waarop u kunt zien dat de shop er perfect uitziet op ieder formaat scherm. U heeft niets te verliezen en alles te winnen. Dus vraag nu uw gratis demo aan!

Demo aanvragen

Stap 1: Uw gegevens

Demo aanvragen

Stap 2: Betalen en verzenden

Demo aanvragen

Stap 3: Overig en wensen

Vorige