Technologie

Django Python

Highbiza gebruikt het open source framework Django in combinatie met Python voor de ontwikkeling van webapplicaties en websites. Deze combinatie stelt ons in staat om voor onze klanten precies te kunnen maken wat ze nodig hebben.

Grote snelheid

Ontwikkeling in Django is efficiënt. Het is een framework dat samen met Python geen herhaling toestaat met het ‘don’t repeat yourself’-principe (DRY). Hierdoor blijft de code schoon, compact en overzichtelijk, en kunnen onderdelen beter worden hergebruikt. 

Modulair

Zowel in de breedte als in de diepte is Django Python modulair, van databaseniveau tot functionaliteiten op applicatieniveau. Dit maakt het framework bijzonder flexibel, efficiënt en geschikt voor projecten van allerlei omvang. Vergelijk het met bouwstenen waarbij zowel op elkaar als naast elkaar kan worden gebouwd. Hierdoor kunnen prototypes al in een vroeg stadium van de ontwikkelfase worden gerealiseerd. En worden uitgebreid met extra functionaliteiten (bootstrap-methode).

Geschikt van standaard tot maatwerk

Django Python is een zeer veelzijdig framework, waarmee het gebruikt kan worden voor zowel eenvoudige presentatiesites als complete maatwerksystemen. Een eenvoudige website blijft dankzij het DRY-principe ook écht eenvoudig en overzichtelijk voor de gebruiker. Zonder de talloze updates die vaak noodzakelijk zijn bij het gebruik van CMS’en zoals Magento, Wordpress, Drupal en Joomla.

Gebruiksgemak

Gebruiksgemak staat bij Django Python centraal, voor zowel de programmeur als voor de eindgebruiker. Een duidelijke, geheel aanpasbare admin interface behoort tot de standaard. Gebruikers kunnen eenvoudig hun weg vinden in het backend en alle aanpassingen die men zelf aan de frontend wil doen, zijn mogelijk zonder expliciete kennis van Django Python.

Open source zonder vendor-lockin

Django Python is volledig open source. Het gebruik ervan brengt dus geen verborgen extra kosten met zich mee. Er zijn geen gebruikerslicenties of andere verplichte aankopen die bij Django komen kijken, en als gebruiker van een Django-systeem ben je niet gebonden aan een enkele leverancier.

Veel gebruikt

Django Python wordt gebruikt bij een aantal grote, innovatieve organisaties:

 • Google
 • Netflix
 • Instagram
 • Dropbox
 • Mozilla Firefox
 • Pinterest
 • YouTube
 • The Washington Times
 • Survey Monkey
 • Spotify
 • NASA
 • Prezie
 • Nu.nl.

Oscar

Oscar is een state-of-the-art e-commercesysteem. Het is opgezet op basis van weinig aannames, waardoor vrijwel elk onderdeel van het framework goed kan worden uitgebreid en aangepast. Op deze wijze kunnen complexe bedrijfsregels op een elegante en samenhangende manier worden vastgelegd.


Waarom Oscar de beste keuze is

Oscar heeft een gemakkelijk uitbreidbare krachtige kern, waarbij elk onderdeel eenvoudig kan worden opgeheven, vervangen of uitgebreid. Dit is de belangrijkste functie waarmee elk project nauwkeurig in de codebase kan worden vastgelegd, dus zonder lastige work-arounds. Oscar heeft ook een praktische set van goed ontworpen modellen, die gebaseerd zijn op de ervaring van vele e-commerceprojecten, zowel grote als kleinere. Daarbij biedt de uitgebreide documentatie goede ondersteuning, inclusief goede beschrijvingen voor het oplossen van mogelijke problemen. Ook is er een uitgebreide testsuite.

Oscar heeft veel functionaliteiten die andere e-commercesystemen vaak missen
Oscar is een krachtig e-commercesysteem, met vele goedwerkende oplossingen die in andere systemen niet standaard zijn. Zo is er een betalingsmodule waarbij een enkele bestelling kan worden betaald met maximaal 9 verschillende betalingsbronnen, met behulp van meerdere betalingspartners. Verkopers kunnen bestellingen plaatsen namens hun klanten, met toegewezen budgetten die binnen het systeem worden beheerd. Er is een bestaande integratie met een reeks SAP-webservices, voor updates van catalogi en voorraden. Een webwinkel kan eenvoudig meer dan ca. 15 miljoen producten bevatten, met voorraden geleverd door vele (ook internationale) partners. Updates vinden doorlopend plaats met een Celery driven back-end. Er zijn geavanceerde toegangscontroleregels die bepalen welke klanten kunnen zien welke producten er zijn. De lijst met features is enorm.

Oscar wordt gebruikt door vele grotere en kleinere webwinkels, waarvan enkele bekende zijn: Tata Group, Carlsberg, the UK Labour Party, Meridian Audio, Dolbeau, Chyome enz.

Wagtail

Het content management systeem (CMS) Wagtail is in 2014 ontwikkeld door Torchbox uit Engeland. Dit is gedaan met het oog op ontwikkelaars, wat leidt tot de intuïtieve werkwijze. Alles is logisch opgebouwd. De uitgebreide, trouwe community van ontwikkelaars voert continu verbeteringen door.

De combinatie van een website in Python/Django met een Wagtail CMS biedt voor zowel een webmaster als gebruiker diverse voordelen.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Snel in gebruik te nemen door hapklare modules
 • Zeer gebruiksvriendelijk: eenvoudig te gebruiken voor een webmaster en contentmedewerkers
 • Open source, met een uitgebreide community die continu verbeteringen doorvoert
 • Flexibiliteit: elementen en modules geheel naar wens aan te passen. Vrijwel alles is opgebouwd uit ‘blokken’. Aanpassingen hoeven dus niet duur te zijn
 • CMS in het Nederlands
 • Responsive.

Wagtail maakt het beheer van zowel kleine als grote websites eenvoudig. Waar men met andere CMS'en veel tijd kwijt is aan content integratie, heeft men in Wagtail binnen no-time nieuwe pagina's aangemaakt, gevuld en afbeeldingen toegevoegd. Met dit CMS is men gegarandeerd minder tijd kwijt aan het beheer van een site en kan men zich weer focussen op het produceren van hoge kwaliteit content. Training is nauwelijks nodig; met een uur uitleg kan iedereen met dit CMS overweg. Dit CMS geeft echte tijdswinst voor een organisatie. Hoeveel pagina's een site ook bevat, dit zal geen invloed hebben op de performance van dit CMS.

Zie ook de Wagtail handleiding voor de Highbiza toepassingen

Veiligheid

We doen er alles aan om u te vrijwaren van alle mogelijke ongeregeldheden op uw site, met desgewenst ook checks via penetratietesten. De server houden wij op url-niveau iedere twee minuten in de gaten. We pingen de url en meten de respons.

De data staat opgeslagen op een VPS in Schiphol. Deze wordt versleuteld en beheerd via SHA2 met dubbele authenticatie. Authenticatie en autorisatie is georganiseerd op basis van username en password, waarbij additionele maatregelen als dubbele authenticatie, of toegang achter een ht-access ook mogelijk is. Bij eventuele calamiteiten zoals bijvoorbeeld een datalek zullen we een tijdelijke pagina plaatsen met relevante NAWTE-gegevens, analyseren we wat er heeft plaatsgevonden en doen we indien nodig melding bij de Autoriteit Bescherming Persoonsgegevens.

U heeft 24 uur per dag gedurende de gehele week 100% controle en transparantie over uw data. Traceability is volledig mogelijk omdat we dedicated hosten, waarmee we vanuit serverlogs alle verkeer achteraf kunnen nagaan. Ongeautoriseerde wijzigingen van systemen en/of configuratie worden voorkomen door firewall-instellingen die ervoor zorgen dat na drie foute aanmeldpogingen een ip-adres en/of een gebruiker wordt geblokkeerd, waarbij additionele maatregelen mogelijk zijn.

Auditing van de security vindt plaats minimaal een keer per twee maanden door geautomatiseerde en handmatige checks op server- en cms-niveau. Uiteraard zorgen we ervoor dat de bescherming van de privacy van gebruikers en van persoonlijke data gewaarborgd is, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Snelheid

Een webshop moet conversie opleveren. Een snelle webshop levert meer conversie op dan een langzame webshop. Google bekijkt de snelheid van websites op mobiel en desktop en bepaalt mede op basis van deze pagespeed de ranking. Een hogere pagespeed score betekent een betere gebruikservaring voor de webshopbezoeker en dat waardeert Google met een betere ranking. Zelfs de grote platformen worstelen met het verbeteren van hun pagespeed score.

Omdat het pagespeed score criterium steeds zwaarder weegt hebben we in onze codebase enkele aanpassingen gedaan waardoor de webshop die wij voor u bouwen in de randvoorwaarden van de templating zo snel mogelijk wordt. Om jouw pagespeedscore nog verder omhoog te brengen kunnen we je een pagespeedscore-optimalisatie aanbod doen waarbij we op projectniveau aan de slag gaan. We optimaliseren dan de webshopcontent en het inladen van scripts van derden, zoals chat, analytics e.d.

Schaalbaarheid

Maatwerk binnen standaard webshop-oplossingen is onmogelijk. Bij Highbiza hebben we veel features als standaardfunctionaliteit. Wilt u echter uitbreiden, dan kan dat bij ons wél. Uw webwinkel is namelijk een individuele webshop die slim gebruik maakt van gemeenschappelijke functionaliteit. Daarom kan er al zoveel tegen zeer scherpe tarieven. Maar heeft of krijgt u toch additionele wensen, dan is het relatief eenvoudig mogelijk u een maatwerkoplossing te bieden.

Oscar heeft een super-schaalbare, modulaire opbouw. Er wordt uitsluitend gebouwd wat nodig is, in tegenstelling tot standaardpakketten als Magento, die uit zichzelf vaak veel (overbodige) functionaliteiten bevatten. Met Oscar is de code compact en is er geen hinder van nutteloos aanwezig materiaal. Dit is binnen standaardpakketten vaak de grootste bottleneck en kostenaanjager in de doorontwikkeling. Via de bootstrap-methode kunnen eenvoudig alle gewenste functionaliteiten worden toegevoegd.

Kosten

Op de featurespagina hebben we alle mogelijkheden en daarbij behorende kosten voor u overzichtelijk in beeld gebracht. Het standaard-abonnement is € 89 per maand met een minimale looptijd van 2 jaar. Hiervoor krijgt u een standaard-webshop. Omdat Highbiza het bouwproces van een webshop vergaand geautomatiseerd heeft kunnen we de korte termijn productiekosten zo laag houden. De ervaren Nederlandse programmeurs van Highbiza kunnen zo snel en goed elke oude webshop ombouwen of een geheel nieuwe webshop maken.

Ook kunnen we de security- en hostingkosten laag houden en deze opnemen in het basisabonnement. Dat kan omdat Oscar alleen de functionaliteit bevat die de webwinkel nodig heeft, zonder allerlei nutteloze extra's. En Oscar is door privacy en security by design in zichzelf al supersnel en veilig, wat overmatige hostingscapaciteit en de daarmee gepaard gaande hoge kosten onnodig maakt.

Nieuwe webshop laten bouwen?

Demosite Klanten