Veilig, snel, schaalbaar

Dataveiligheid, AVG proof

Highbiza gebruikt het open source framework Django in combinatie met Python voor de ontwikkeling van webapplicaties en websites. Deze combinatie stelt ons in staat om voor onze klanten precies te kunnen maken wat ze nodig hebben.

Grote snelheid
Ontwikkeling in Django is efficiënt. Het is een framework dat samen met Python geen herhaling toestaat met het ‘don’t repeat yourself’-principe. Hierdoor blijft de code schoon, compact en overzichtelijk, en kunnen onderdelen beter worden hergebruikt. 

Modulair
Zowel in de breedte als in de diepte is Django Python modulair, van databaseniveau tot functionaliteiten op applicatieniveau. Dit maakt het framework bijzonder flexibel, efficiënt en geschikt voor projecten van allerlei omvang. Vergelijk het met bouwstenen waarbij zowel op elkaar als naast elkaar kan worden gebouwd. Hierdoor kunnen prototypes al in een vroeg stadium van de ontwikkelfase worden gerealiseerd. En worden uitgebreid met extra functionaliteiten (bootstrap-methode).

Geschikt van standaard tot maatwerk
Django Python is een zeer veelzijdig framework, waarmee het gebruikt kan worden voor zowel eenvoudige presentatiesites als complete maatwerksystemen. Een eenvoudige website blijft dankzij het DRY-principe ook écht eenvoudig en overzichtelijk voor de gebruiker. Zonder de talloze updates die vaak noodzakelijk zijn bij het gebruik van CMS’en zoals Magento, Wordpress, Drupal en Joomla.

Gebruiksgemak
Gebruiksgemak staat bij Django Python centraal, voor zowel de programmeur als voor de eindgebruiker. Een duidelijke, geheel aanpasbare admin interface behoort tot de standaard. Gebruikers kunnen eenvoudig hun weg vinden in het backend en alle aanpassingen die men zelf aan de frontend wil doen, zijn mogelijk zonder expliciete kennis van Django Python.

Open source zonder vendor-lockin
Django Python is volledig open source. Het gebruik ervan brengt dus geen verborgen extra kosten met zich mee. Er zijn geen gebruikerslicenties of andere verplichte aankopen die bij Django komen kijken, en als gebruiker van een Django-systeem ben je niet gebonden aan een enkele leverancier.

Veel gebruikt
Django Python wordt gebruikt bij een aantal grote, innovatieve organisaties:
Google
Netflix
Instagram
Dropbox
Mozilla Firefox
Pinterest
YouTube
The Washington Times
Survey Monkey
Spotify
NASA
Prezie
Nu.nl.


Oscar is een state-of-the-art e-commercesysteem. Het is opgezet op basis van weinig aannames, waardoor vrijwel elk onderdeel van het framework goed kan worden uitgebreid en aangepast. Op deze wijze kunnen complexe bedrijfsregels op een elegante en samenhangende manier worden vastgelegd.

Waarom Oscar de beste keuze is
Oscar heeft een gemakkelijk uitbreidbare krachtige kern, waarbij elk onderdeel eenvoudig kan worden opgeheven, vervangen of uitgebreid. Dit is de belangrijkste functie waarmee elk project nauwkeurig in de codebase kan worden vastgelegd, dus zonder lastige work-arounds. Oscar heeft ook een praktische set van goed ontworpen modellen, die gebaseerd zijn op de ervaring van vele e-commerceprojecten, zowel grote als kleinere. Daarbij biedt de uitgebreide documentatie goede ondersteuning, inclusief goede beschrijvingen voor het oplossen van mogelijke problemen. Ook is er een uitgebreide testsuite.

Oscar heeft veel functionaliteiten die andere e-commercesystemen vaak missen
Oscar is een krachtig e-commercesysteem, met vele goedwerkende oplossingen die in andere systemen niet standaard zijn. Zo is er een betalingsmodule waarbij een enkele bestelling kan worden betaald met maximaal 9 verschillende betalingsbronnen, met behulp van meerdere betalingspartners. Verkopers kunnen bestellingen plaatsen namens hun klanten, met toegewezen budgetten die binnen het systeem worden beheerd. Er is een bestaande integratie met een reeks SAP-webservices, voor updates van catalogi en voorraden. Een webwinkel kan eenvoudig meer dan ca. 15 miljoen producten bevatten, met voorraden geleverd door vele (ook internationale) partners. Updates vinden doorlopend plaats met een Celery driven back-end. Er zijn geavanceerde toegangscontroleregels die bepalen welke klanten kunnen zien welke producten er zijn. De lijst met features is enorm.

Oscar wordt gebruikt door vele grotere en kleinere webwinkels, waarvan enkele bekende zijn: Tata Group, Carlsberg, the UK Labour Party, Meridian Audio, Dolbeau. Chyome enz.


Wagtail is in 2014 ontwikkeld door Torchbox uit Engeland. Dit is gedaan met het oog op ontwikkelaars, wat leidt tot de intuïtieve werkwijze. Alles is logisch opgebouwd. De uitgebreide, trouwe community van ontwikkelaars voert continu verbeteringen door.

De combinatie van een website in Python/Django met een Wagtail CMS biedt voor zowel een webmaster als gebruiker diverse voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Snel in gebruik te nemen door hapklare modules
  • Zeer gebruiksvriendelijk: eenvoudig te gebruiken voor een webmaster en contentmedewerkers
  • Open source, met een uitgebreide community die continu verbeteringen doorvoert
  • Flexibiliteit: elementen en modules geheel naar wens aan te passen. Vrijwel alles is opgebouwd uit ‘blokken’. Aanpassingen hoeven dus niet duur te zijn
  • CMS in het Nederlands
  • Responsive.

Wagtail maakt het beheer van zowel kleine als grote websites eenvoudig. Waar men met andere CMS'en veel tijd kwijt is aan content integratie, heeft men in Wagtail binnen no-time nieuwe pagina's aangemaakt, gevuld en afbeeldingen toegevoegd. Met dit CMS is men gegarandeerd minder tijd kwijt aan het beheer van een site en kan men zich weer focussen op het produceren van hoge kwaliteit content. Training is nauwelijks nodig; met een uur uitleg kan iedereen met dit CMS overweg. Dit CMS geeft echte tijdswinst voor een organisatie. Hoeveel pagina's een site ook bevat, dit zal geen invloed hebben op de performance van dit CMS.

Alles over Wagtail is te vinden op https://wagtail.io/.Iedere Magento-shop eigenaar weet als geen ander dat de frequentie van security patches binnen Magento zeer hoog ligt. Met Magento2 is dit issue niet opgelost, maar het tegendeel is het geval. Binnen Magento zweven nog altijd veel zogenaamde 'zero day lekken'; problemen die nog niet naar boven gekomen zijn, maar die op ieder moment kunnen opduiken. Iedere security patch is een pleister op deze kwetsbaarheden. Met de komst van de nieuwe AVG in mei 2018 is een onveilige website ook juridisch simpelweg geen optie meer. Feitelijk is een Magento-shop hiermee geen optie meer.

In een Oscar-omgeving is men nagenoeg gevrijwaard van geautomatiseerde hackaanvallen, die veelvuldig voorkomen in php, zoals Magento. Hackers weten hierin relatief vaak eenvoudig toegang te krijgen tot bestandssystemen. Met name daar waar grote overlappingen zijn op het gebied van programmeertalen en architectonische ondergronden. Met een Oscar-ondergrond is men hiervan zo goed als gevrijwaard, omdat het architectonische platform dit simpelweg niet mogelijk maakt.

Een webshop moet conversie opleveren. Een snelle webshop levert meer conversie op dan een langzame webshop. De webshop die wij voor u bouwen, is gegarandeerd snel, zelfs supersnel. Zeker in vergelijking met een Magento shop.

Lage laadsnelheden zijn een bekend probleem binnen php-platformen zoals Magento, wat alleen kan worden opgelost met een grote hostingscapaciteit en veel complexe caching-methodes. Terwijl voor bezoekers traagheid een van de belangrijkste redenen is om een website te verlaten. Omdat Oscar geen ballast in zich heeft (er wordt alleen gebouwd wat nodig is, en dan ook nog eens volgens het ‘don’t repeat yourself’-principe), blijft de code schoon en compact.  Dat geeft een zeer snelle werking, ook op mobiele platforms. 

Maatwerk binnen standaard webshop-oplossingen is onmogelijk. Dat is vaak een belangrijke reden voor webshop-eigenaren om te ontwikkelen in bijvoorbeeld Magento. Daar wordt immers de belofte gedaan dat 'alles kan'. Tot op zekere hoogte is dat ook zo, maar niet zonder extreme kosten en zonder update-problemen.

Bij Highbiza hebben we veel features als standaardfunctionaliteit. Wilt u echter uitbreiden, dan kan dat bij ons wél. Uw webwinkel is namelijk een individuele webshop die slim gebruik maakt van gemeenschappelijke functionaliteit. Daarom kan er al zoveel tegen zeer scherpe tarieven. Maar heeft of krijgt u toch additionele wensen, dan is dat relatief eenvoudig mogelijk, zoals

  • ontsluiting met ERP / CRM
  • configuratoren
  • abonnementen
  • etc.

Oscar heeft een super-schaalbare, modulaire opbouw. Er wordt uitsluitend gebouwd wat nodig is, in tegenstelling tot standaardpakketten als Magento, die uit zichzelf vaak veel (overbodige) functionaliteiten bevatten. Met Oscar is de code compact en is er geen hinder van nutteloos aanwezig materiaal. Dit is binnen standaardpakketten vaak de grootste bottleneck en kostenaanjager in de doorontwikkeling. Via de bootstrap-methode kunnen eenvoudig alle gewenste functionaliteiten worden toegevoegd.

Oscar is als state-of-the-art-pakket minimaal 50% goedkoper dan Magento 2.0 of hoger.

Dat geldt voor de korte termijn productiekosten, omdat Highbiza het bouwproces van een webwinkel vergaand geautomatiseerd heeft. De ervaren Nederlandse programmeurs van Highbiza kunnen zo snel en goed elke oude site ombouwen.

Ook de beheer- en hostingkosten op de langere termijn liggen minimaal de helft lager dan de meeste klanten met Magento gewend zijn. Dat kan omdat Oscar alleen de functionaliteit bevat die de webwinkel nodig heeft, zonder allerlei nutteloze extra's. En Oscar is door privacy en security by design in zichzelf al supersnel en veilig, wat overmatige hostingscapaciteit en de daarmee gepaard gaande hoge kosten onnodig maakt. Het beheer is ook veel eenvoudiger en goedkoper zonder de eindeloze stroom met updates die iedereen kent van Magento.

Goedkoper betekent bij Oscar geen mindere kwaliteit, integendeel. Magento is in vergelijking met Oscar overmatig duur, vanwege de vele problemen die met het toenmalige succes zijn gekomen.