None

U wilt een veilige webshop die niet gehackt wordt. Logisch.

Veiligheid

Veiligheid en systeembeheer gaan hand in hand

Highbiza biedt drie garanties voor een stabiele en veilige omgeving:

  1. Systeembeheer is geautomatiseerd.
  2. Updates worden automatisch geïnstalleerd zodra ze beschikbaar zijn.
  3. We gebruiken zoveel mogelijk standaard software.

Maar veiligheid is meer dan het hebben van goed systeembeheer. Highbiza verzet preventief veel werk om kwaadwillenden op afstand te houden.

None

Systeembeheer


Het installeren en doorvoeren van updates van het besturingssysteem en het maken van back-ups zijn voorbeelden van systeembeheer. Het systeembeheer gaat dus over de updates van de server en de updates van de websites. Het systeembeheer van Highbiza is geautomatiseerd.

Eigen software


Highbiza werkt naast standaard software ook met eigen software. Om deze software te testen gebruiken we testrobots (Jenkins). Deze testrobot gaat bijvoorbeeld na of alle bouwstenen nog goed met elkaar samenwerken. Zo zorgen we ervoor dat ook deze software up-to-date blijft. En zo de veiligheid gewaarborgd is.

None

Wie wat bewaart, heeft wat

Is het u ook wel eens overkomen? De site stuk en geen back-up?
Highbiza maakt elke dag back-ups van alle data. De back-up is bedoeld om de gegevens veilig te stellen.
Bij calamiteiten kunnen we teruggrijpen naar deze back-up.

Stabiliteit


Om de stabiliteit van uw webshop te garanderen controleren we deze op drie onderdelen.

  1. Allereerst op de functionaliteit; werkt het? Hiervoor gebruiken we de eerdergenoemde testrobot Jenkins.
  2. Daarnaast doen we de screenshottest. Deze test voeren we uit om te bekijken of het uiterlijk van de site geen visuele verandering heeft ondergaan ten opzichte van een dag eerder. Een software update kan er namelijk voor zorgen dat de site verkeerd uitgelijnd wordt.
  3. Als laatste voeren we de securitytest uit. Zo checken we of er veiligheidsproblemen gemeld zijn in de softwareversies die wij gebruiken.
Stability

Maar veiligheid is meer dan het hebben van goed systeembeheer. Highbiza verzet preventief veel werk om kwaadwillenden op afstand te houden.

Hekwerk

Zo krijgt elke webshop (website) een firewall. Dit is een beschermde barrière tussen de server en andere computers waarmee deze in verbinding staat. U kunt het vergelijken met een hek om een huis. Highbiza kan kwaadwillenden identificeren en de toegang ontzeggen. Zo minimaliseren we DDoS-aanvallen en brute-force attacks.

Slotje

Elke website moet een SSL-certificaat hebben. U herkent het aan het (groene) slotje in de adresbalk. Het ‘slotje’ zorgt ervoor dat data versleuteld wordt. Hierdoor kan niemand gegevens van paginabezoekers achterhalen. Wel zo veilig.

None

Ik ben het echt

Om de beveiliging van uw account te verhogen biedt Highbiza tweetrapsauthenticatie aan (2FA). Hierbij wordt er twee keer aan u gevraagd om te bewijzen dat u het ‘echt’ bent. Als u inlogt, vult u eerst uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Daarna ontvangt u een sms’je met daarin een code. Met die code kunt u dan inloggen.
Tweetrapsauthenticatie is een extra beveiliging. Daarmee wordt de online toegang tot gevoelige zaken beter beschermd.

Wachtwoord

Admin1, de naam van je zoon, datum van de oprichting van het bedrijf: allemaal voorbeelden van voor de hand liggende wachtwoorden. Lekker makkelijk. Maar omdat het zo makkelijk is, kunnen hackers deze razendsnel achterhalen. Niet veilig dus. Wachtwoorden moeten bij Highbiza voldoen aan regels die het lastig maken om het wachtwoord te raden.

Wij raden aan om voor elk account een ander wachtwoord te hanteren. Én u moet het wachtwoord regelmatig wijzigen.